Ciesz się dłużej młodością i figurą, która do tej pory była poza twoim zasięgiem. Dołącz do zdrowotnej rewolucji!
Czy wiesz że:
• większość diet jest niezdrowa,
• antyoksydanty nie spowalniają starzenia,
• biała herbata redukuje zmarszczki, a także korzystnie wpływa na serce i naczynia krwionośne,
• orzechy włoskie mogą znacząco obniżyć ryzyko zawału serca,
• nabiał wcale nie jest taki zdrowy,
• codzienna porcja soku warzywno-owocowego obniża ryzyko alzheimera,
• różnorodne tłuszcze de facto obniżają ryzyko zawału.
Klepsydra żywienia to książka, która obnaża wady popularnej piramidy żywieniowej i obala autorytet pojawiających się w mediach pseudonaukowych guru z zakresu odżywiania. Autor proponuje swój własny projekt jako alternatywę dla skostniałych modeli (piramidy oraz talerza), krok po kroku przeprowadza nas przez rzetelny zbiór badań dotyczący najważniejszych składników naszego codziennego menu oraz uświadamia, że celem diety nie powinna być jedynie utrata wagi, ale przede wszystkim poprawa jakości i długości życia.
Agata Gregorowicz, dietetyk, autorka bloga „Dietetyczne fanaberie”
Klepsydra żywienia to rewolucyjne i zupełnie świeże spojrzenie na znaczenie odżywiania w przebiegu procesu starzenia.
W oparciu o najnowsze odkrycia naukowe pokazuje, jak za pomocą odpowiedniego sposobu żywienia opóźnić oznaki starzenia się, a przy okazji zgubić zbędne kilogramy. Kris Verburgh obala obala wiele ugruntowanych mitów dietetycznych i przedstawia rewolucyjny model żywieniowy – klepsydrę. Dzięki niemu błyskawicznie określisz, co jest zdrowe ,a co nie, oraz czym zastąpić produkty, które ci szkodą. Stracisz również na wadze, spowolnisz proces starzenia się i zmniejszysz ryzyko zachorowania na schorzenia powiązane z wiekiem. To pierwszy taki model na świecie. Pamiętaj – klepsydra żywienia nie jest dietą. Dzięki niej wybierzesz odpowiednie pożywienie i będziesz się cieszyć lepszym zdrowiem i szczuplejszą sylwetką.
Swoją pierwszą książkę KRIS VERBURGH napisał w wieku 16 lat. Zanim skończył 25, wydał już 3 książki naukowe i opracował nowy model odżywiania, nastawiony na spowolnienie procesu starzenia i zmniejszenie ryzyka zachorowania na choroby związane z wiekiem. Za te osiągnięcia został uhonorowany w Holandii tytułem Człowieka Roku. W wieku 28 lat stworzył nową dziedzinę nauki – nutrigerontologię. Artykuł, w którym wprowadził tę nową dyscyplinę, został opublikowany w cenionym magazynie naukowym „Aging Cell”. Najnowsza książka Verburgha, Klepsydra żywienia, znalazła się na liście bestsellerów i została przetłumaczona na 9 języków. W samej tylko Holandii sprzedano ponad 250 tysięcy egzemplarzy w ciągu 12 miesięcy Jako lekarz i naukowiec Kris Verburgh jest zainteresowany tematyką starzenia się, profilaktyką oraz przyszłością współczesnej medycyny i biotechnologii. Uczestniczy również w wielu dyskusjach medialnych z tego zakresu oraz prowadzi szereg wykładów tematycznych.
Swoją pierwszą książkę KRIS VERBURGH napisał w wieku 16 lat. Zanim skończył 25, wydał już 3 książki naukowe i opracował nowy model odżywiania, nastawiony na spowolnienie procesu starzenia i zmniejszenie ryzyka zachorowania na choroby związane z wiekiem. Za te osiągnięcia został uhonorowany w Holandii tytułem Człowieka Roku. W wieku 28 lat stworzył nową dziedzinę nauki – nutrigerontologię. Artykuł, w którym wprowadził tę nową dyscyplinę, został opublikowany w cenionym magazynie naukowym „Aging Cell”. Najnowsza książka Verburgha, Klepsydra żywienia, znalazła się na liście bestsellerów i została przetłumaczona na 9 języków. W samej tylko Holandii sprzedano ponad 250 tysięcy egzemplarzy w ciągu 12 miesięcy. Jako lekarz i naukowiec Kris Verburgh jest zainteresowany tematyką starzenia się, profilaktyką oraz przyszłością współczesnej medycyny i biotechnologii. Uczestniczy również w wielu dyskusjach medialnych z tego zakresu oraz prowadzi szereg wykładów tematycznych.
Liczba stron: | 352 |
---|---|
Format: | 158 x 240 |
Oprawa: | miękka |
ISBN: | 978-83-7579-456-4 |
Data wydania: | 26 października 2015 |