Słodka kuchnia roślinna. Zdrowe desery, ciasta i słodycze bez nabiału

Autor:
data wydania: 30 października 2017
dane szczegółowe: ZOBACZ WIĘCEJ
cena detaliczna:
49,90 zł
Produkt dostępnY

OPIS KSIĄŻki:

Łasuchy i słodyczoholicy!
Jeśli na widok „blondie z cieciorki” źrenice same się wam rozszerzają, a „daktylowa nutella” trafia w wasz gust i pobudza kubki smakowe, to mamy dla was idealną książkę ‒ Słodką kuchnię roślinną Idy Kulawik, autorki popularnego bloga veganbanda.pl.
Zapomnijcie o całych dniach spędzonych w kuchni i godzinach oczekiwań na kulinarną przyjemność. Słodka kuchnia roślinna zawiera niezwykle proste, tanie i szybkie w wykonaniu przepisy na słodkości bez nabiału, na bazie pełnowartościowych naturalnych produktów: orzechów, suszonych owoców, roślin strączkowych, mąk pełnoziarnistych i bezglutenowych.

W książce znajdziecie przepisy między innymi na:
• wypieki,
• ciasta na zimno,
• lody,
• trufle i praliny,
• batoniki bez glutenu, białej mąki czy rafinowanego cukru.

To potrawy dla wegan, alergików, dzieci, dla dbających o zdrowie i szukających ciekawostek kulinarnych oraz dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się deserami bez wyrzeczeń i wyrzutów sumienia.
Przekonacie się, że słodkości mogą być bogate w błonnik, zdrowe tłuszcze, białko, witaminy, minerały i przeciwutleniacze.
Niezależnie od tego, czy jesteś wegetarianinem, czy tylko kulinarnie eksperymentujesz, będziesz oczarowany Słodką kuchnią roślinną. Wszystko smakuje wybornie, wygląda apetycznie, rozpieszcza zmysły i służy zdrowiu. Zdaje się, że właśnie odkrywasz przyjemność idealną!

NARESZCIE! Moje marzenie się spełniło. Kocham słodycze, jednak wegańskie wypieki były dla mnie dużym wyzwaniem. Od dzisiaj wege ciasta na rodzinne przyjęcia będę piekła sama! Dzięki tej pięknej książce wegańskie słodycze zagoszczą na stałe w niejednym domu.
PAULINA HOLTZ, aktorka

Wiem, jak szkodliwa jest słodzona żywność przetworzona, ale nie chcę zabierać moim dzieciom słodkich przyjemności. Ta książka pokazała mi, jak w szybki i prosty sposób wspólnie z moimi małymi pomocnikami przygotować zdrowe desery bez użycia jajek czy nabiału. To dla mnie źródło inspiracji, które pozwala mi być troskliwą i spokojną mamą. A same dania wyglądają jak dzieła sztuki.
DARIA ŁADOCHA, dziennikarka i coach zdrowia

Słodycze od zawsze miały miejsce w moim sercu. A kiedyś nawet w udach i biodrach :) Idzie nowe – bez pszenicy, bez cukru, bez mleka. Słodkie, pyszne, a zdrowe jak diabli. Świetne kompozycje składników pozwalają bez wyrzutów sumienia rozpieszczać się słodkościami. Tę przepięknie zilustrowaną książkę dosłownie „zjada się wraz z okładką”. Będę ją polecała moim pacjentom.
AGATA ZIEMNICKA-ŁASKA, psycholożka, dietetyczka

Kiedy zachęcam pacjentów do ograniczenia produktów zwierzęcych, martwią się tym, czego będzie im najbardziej brakowało. Słodka kuchnia roślinna pokazuje, że nie muszą się niczego obawiać – desery mogą być smaczne i zdrowe. Wystarczy się tylko odważyć i wypróbować przepisy z tej książki. Babka kukurydziana z morelami to nasz domowy hit!
KATARZYNA BŁAŻEJEWSKA-STUHR, dietetyczka, autorka bloga Kachblazejewska.pl, propagatorka zdrowego stylu życia

Materiały do pobrania:

ostrzezenia_dane-producenta_zdrowie.pdf

fragment książki:

pobierz FRAgment pdf

Autor KSIĄŻki:

Ida Kulawik jest autorką bloga kulinarnego Veganbanda.pl. Pasjonuje się kuchnią roślinną, a jej przepisy są nie tylko proste w przygotowaniu, ale też zdrowe. Do przyrządzania deserów wykorzystuje głównie pełnowartościowe składniki: owoce, kasze i bakalie. Proponowane słodkości przypadną do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom.

dane szczegółowe

Liczba stron: 176
Format: 192 x 252
Oprawa: twarda
ISBN: 978-83-7579-643-8
Data wydania: 30 października 2017

patroni medialni:

cena detaliczna:
49,90 zł
Produkt dostępnY