Tajniki suszenia żywności. Jak w pełni wykorzystać możliwości dehydratora (NOWE WYDANIE)

data wydania: 31 sierpnia 2020
dane szczegółowe: ZOBACZ WIĘCEJ
cena detaliczna:
47,90 zł
Produkt dostępnY

OPIS KSIĄŻki:

Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów.

W książce znajdziesz cenne informacje na temat:
• zalet domowego suszenia żywności;
• mechanizmu działania dehydratora;
• wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych;
• zasad bezpieczeństwa żywnościowego;
• metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów;
• produktów najlepiej nadających się do suszenia;
• czynników wpływających na czas suszenia żywności;
• sposobów przygotowywania żywności do suszenia;
• przechowywania wysuszonych produktów.

Suszone produkty to świetna przekąska, ale też niezwykły dodatek w naszej codziennej kuchni. Suszone owoce czy orzechy mam zawsze pod ręką w aucie, gdy dopadnie mnie głód. Suszone mięso, warzywa i zioła często goszczą w moim menu, bo są bardzo aromatycznym składnikiem dań. Ważne, by suszonki były dobrej jakości, bez zbędnych dodatków czy szkodliwych polepszaczy. Najlepiej robić je samemu. Z tą książką – prawdziwą encyklopedią suszenia żywności – nie będzie to wcale skomplikowane, a za to ile da przyjemności dla podniebienia i korzyści zdrowotnych!
Ewa Wachowicz

Jeżeli myślisz, że suszarka do owoców może ci służyć jedynie do produkcji czipsów jabłkowych czy suszonych śliwek, to jesteś w błędzie! Książka Michelle Keogh nie tylko dostarcza niecodziennych pomysłów na suszone smakołyki, lecz także pokazuje, na co zwrócić uwagę przy wyborze tego urządzenia, jakich błędów unikać w procesie przygotowywania produktów i jak przechowywać suszone wyroby, aby nie traciły swoich właściwości i aromatu. Tajniki suszenia żywności to poradnik kompletny – pomoże ci oswoić suszarkę, maksymalnie ją wykorzystać i cały rok cieszyć się zdrowymi, domowymi przetworami.
Agata Gregorowicz 

fragment książki:

pobierz FRAgment pdf

Autor KSIĄŻki:

MICHELLE KEOGH – australijska autorka książek kucharskich i przepisów, fotograf żywności oraz szefowa kuchni z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem.

dane szczegółowe

Liczba stron: 192
Format: 200 x 218
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-7579-798-5
Data wydania: 31 sierpnia 2020
Tłumacz: Ewa Kleszcz

patroni medialni:

cena detaliczna:
47,90 zł
Produkt dostępnY